Här är stans tråkigaste platser enligt stockholmarna – Tolv Stockholm undersöker om platserna kan göras roligare

Tolv Stockholms mål har sedan starten 2013 varit att göra Stockholm roligare. Därför har man gjort undersökningen ”Tolvrapporten”. I upplagan framkommer bland annat att Slussen, Gullmarsplans busstorg och Sergels torg anses tråkigast i stan. Detta har Tolv Stockholm tagit fasta på och skapat tre tillfälliga installationer för att undersöka om platserna går att göra roligare – om än bara för en dag.

 

Tolvrapporten har låtit undersöka stockholmarnas syn på vilka platser som uppfattas som tråkiga, varför och hur de egentligen vill ha det. De tre tråkigaste platserna blev Sergels Torg, Slussen och Gullmarsplans busstorg. De beskrivs av stockholmarna med ord som ”ofräscht, grått, ingen grönska” och rentav ”läskigt”. Detta stämmer väl överens med de generella anledningarna som anges för varför en plats upplevs som tråkig: ”betong, ovårdad miljö, avsaknad av växter/grönska” samt ”färglöst” som viktigaste orsaker.

 

Går platserna att förändra?

För att undersöka om det går att vända på uppfattningen kring dessa platser – om än bara för en dag – bestämde sig Tolv Stockholm för att genomföra tre experiment.

– Att människor ska få ha kul är något vi tar på stort allvar. Därför ville vi se om det gick att uppgradera stockholmarnas minst omtyckta platser för en dag genom att bjuda på en del av det som gör Tolv Stockholm så uppskattat, säger Peter Scherr, tf Marknadsansvarig på Tolv Stockholm.

 

Färgsprakande flipperhall på Gullmarsplans busstorg

Den 30/8 gjorde Tolv Stockholm om busstorget på Gullmarsplan till en levande arkadhall som gjordes tillgänglig för pendlare och förbipasserande för en dag.

 

Pop-up-restaurang på Sergels Torg

Tolv Stockholms Boston Grill intog den 31/8 Sergels Torg för en kväll. En pop-up-restaurang tog plats i mitten av ”plattan” där 12 gäster serverades en exklusiv middagsupplevelse.

 

Karaoke mitt i byggarbetsplatsen- Slussen

Sist men inte minst bjöds stockholmarna 15/9 på en oförglömlig kväll, då en karaokebar öppnade för en dag mitt i byggarbetsplatsens Slussen.

 

Hur det gick att uppfylla experimentens ambition går att beskåda här: www.tolvrapporten.se

 

 

Om Tolv Stockholm

Tolv Stockholm ligger i gatuplan till Tele2 Arena och är en nöjesdestination med fokus på mat och roliga aktiviteter. På tolvtusen kvadratmeter förenas här mat, dryck, sport, kultur, musik, underhållning, nattklubb, hotell och ny teknik. På Tolv Stockholm finns något för alla, här hittar du bowling, karaoke, arkadspel, äventyrsgolf, minicurling, pingis och mycket mer under ett och samma tak.