Drejning och porslinsmålning

I vår keramikstudio är det bara kreativiteten som sätter gränser! Vi har gjort det enkelt att dreja och måla porslin. Oavsett om du är stor eller liten, nybörjare eller proffs kan du njuta av vår härliga miljö inspirerad av bland annat hantverksstudios i USA och skaparmiljöer på Gotland.

Boka drejning och porslinsmålning

 

Det går också att kontakta på mail@olearystolv.se för bokning och frågor.

På Clay’n Play finns möjlighet att prova på drejning och porslinsmålning helt förutsättningslöst för att väcka nyfikenhet och glädje. Givetvis ingår bränning av det ni tillverkat i drejstudion eller glasering och bränning av det ni målat.

Så ta plats vid något av våra drejbord!

Pris per person

75 minuters drejning kostar 375:- (4 block lera 1,5 kg, samt bränning av ett alster ingår)

Barn upp till 12 år i drejande målsmans sällskap betalar 245:- för en timmes drejning. Att prova på drejning är både kul och svårt. Därför rekommenderar vi en ålder från 10 år men välkomnar även yngre barn men då med mer stöd från drejande vuxen.

Efter drejningstillfället kan ni välja att komma tillbaka och måla era egna alster.
Porslinsmålning kostar 95:- per person och timme, om det är så att ni inte har drejat något själva men önskar att måla gård det självklart att köpa porslin hos oss, från 45:- och uppåt.

Målningen sker en trappa upp – utan tillgång till hiss. Kontakta oss i förväg om vi behöver tillgänglighetsanpassa inför ditt besök.

Boka hela drejstudion med egen instruktör!

2 timmars drejning med egen instruktör och hela drejstudion för er själva. Inklusive 8 block lera per person samt bränning av två alster per person. Utmärkt som en teamaktivitet. Dessa bokningar är tillgängliga med starttid måndag-torsdag 11-19, fredagar 11-14.

Gruppbokning upp till 5 personer 3905 kr
Gruppbokning över 5 personer, max 10 personer 6190 kr
Gruppbokning över 10 personer, max 16 personer 9905 kr

Grupper måste förbokas senast tre dagar före besök. Bokas på förfrågan.

Övrig information:

Vi jobbar med lergods i studion vilket är samma typ av keramik som terrakotta. Efter ni har drejat behöver den torka och brännas. Färgerna vi använder behöver brännas likaså. Alsterna är redo att målar 2-3 veckor efter drejning. Bränning av målade alster tar 1-2 veckor. Önskar man inte måla utan bara få en transparent glasyr är de klara att hämtas 3-4 veckor efter drejning. Allt beroende på hur mycket föremål vi har inne att hantera.

 

Var?

Du kanske också gillar: