Drejning och porslinsmålning

I vår keramikstudio är det bara kreativiteten som sätter gränser! Vi har gjort det enkelt att dreja och måla porslin. Oavsett om du är stor eller liten, nybörjare eller proffs kan du njuta av vår härliga miljö inspirerad av bland annat hantverksstudios i USA och skaparmiljöer på Gotland.

På Clay ‘n Play finns möjlighet att prova på drejning och porslinsmålning helt förutsättningslöst för att väcka nyfikenhet och glädje. Givetvis ingår bränning av det ni tillverkat i drejstudion eller glasering och bränning av det ni målat. Godset hämtas 7-9 veckor senare beroende på mängden gods vi har att bränna.

Så ta plats vid något av våra drejbord!

Boka här eller kontakta oss på mail@olearystolv.se för bokning eller för mer information.

Pris per person

En timmes drejning kostar 295:- (4 block lera samt bränning av ett alster ingår)
Barn upp till 12 år i drejande förälders sällskap betalar 195:- för en timmes drejning.
Att prova på drejning är både kul och svårt. Därför rekommenderar vi en ålder från 9 år men välkomnar även yngre barn men då med mer stöd från drejande vuxen.

Efter drejningstillfället kan ni välja att komma tillbaka och måla era egna alster.
Porslinsmålning kostar 75:- per person och timme, om det är så att ni inte har drejat något själva men önskar att måla gård det självklart att köpa porslin hos oss, från 45:- och uppåt.

Gruppbokningar på vardagar har ett fast pris och kostar 3595:-. I priset ingår 2 timmars drejning, 8 klumpar lera per person (bränning av två alster ingår) samt att ert sällskap får en egen instruktör. Dessa gruppbokningar går att boka för upp till 8 personer med start från 11:00 fram till 20:00. Måste bokas senast 3 dagar innan besök.

Bokningsbara tider för drejning:

Vi har öppet fredag – söndag med följande sittningstider:

Fredag
17.00-18.00
18.30-19.30

Lördag och Söndag
11.00-12.00
12.30-13.30
14.30-15.30
16.00-17.00
17.30-18.30

För målning är tiderna 15 minuter efter ovan starttider.

Övrig information:

Vi jobbar med lergods i studion vilket är samma typ av keramik som terrakotta. Efter ni har drejat behöver den torka och brännas. Färgerna vi använder behöver brännas likaså. Alsterna är redo att målar 2-3 veckor efter drejning. Bränning av målade alster tar 1-2 veckor. Önskar man inte måla utan bara få en transparent glasyr är de klara att hämtas 3-4 veckor efter drejning. Allt beroende på hur mycket föremål vi har inne att hantera.

 

Var?

Du kanske också gillar: